Spar på Gamer-strømmen

Priserne på strøm er steget voldsomt, og din computer æder strøm til morgenmad, frokost, aftensmad og natmad. Din computer æder faktisk væsentligt mere strøm end din skolecomputer eller arbejdscomputer. Det er fordi et højtydende grafikkort bruger langt over halvdelen af den strøm, som en Gamer-PC sluger.

Her kan du se cirka hvor meget strøm de enkelte komponenter bruger i din Gamer PC.

I artiklen er også et par tips til at spare på strømmen, men herunder kommer de nemmeste tips til at spare på strømmen. Det er altsammen noget du kan gøre lige nu, uden at skulle investere i nyt udstyr.


  1. Sluk computeren helt, når den ikke er i brug.
  1. Indstil computeren til at gå i “dvale” / “sleep mode” efter f.eks. 5 minutter, når den ikke er brug – hvis du glemmer at lukke manuelt. Du finder instillingen under Settings -> System -> Power plan. Samme sted kan du indstille skærme og harddisk til at slukke allerede efter 2 minutter
  2. Har du to skærme, så sluk din ekstra skærm, når du ikke brug for den, selvom du spiller. Skærme bruger forholdvis meget strøm, og den slukker kun automatisk, hvis computeren slet ikke er brug
  3. Lad være at have mere lys tændt end højst nødvendigt. Er det lyst udenfor, så lad være med at trække gardinet for og tænde lyset.
  4. Brug computeren, når strømmen er billigst. Du bruger selvfølgelig ikke mindre strøm af den grund, men du sparer på elregningen (hvis I har fleksibel elpris), og når strømmen er billigst er det typisk fordi strømmen kommer fra vedvarende kilder som vindmøller og solceller. Du kan finde den aktuelle og kommende elpris lige her.

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.