Fysisk Træning

Hvis du gerne vil præstere i esport, når det gælder, så er det nødvendigt at være i form og holde gang i kroppen. Er du i fysisk god form, så er du et skridt foran modstanderen – ikke mindst til finalen i slutningen af en lang turnering.
Fysisk træning giver dig:

  • Bedre koncentrationsevne – især efter længere tid bag skærmen.
  • Forebygger ømhed i arme og skuldre, så dit aim altid er Dead On.
  • Bedre søvn, så du er frisk, når det gælder.

Frederikssund Esport har lavet et træningsprogram til vores medlemmer. Træningsprogrammet er set efter i sømmene af Christian Lund Straszek (Fysioterapeut og ph.d-studerende), som vurderer programmet således:

Det er en rigtig god blanding af øvelser som rammer de store muskelgrupper og derved udfordre hjertemuskulaturen. Jeg syntes det er fint at supplere med skulder-specifikke øvelser da mange udøvere oplever smerter i nakke/skulder regionen. Dernæst er jeg meget glad for at se at løb bliver prioriteret, da det igen er med til at træne konditionen og hjertet.

Min vurdering af programmet er, at hvis udøverne følger programmet på ugebasis, så har de gode forudsætninger for at nå Sundhedsstyrelsens anbefalinger for fysisk aktivitet. Det er således klart det mest ambitiøse program jeg har set indtil videre fra en esportsforening.

Christian Lund Straszek (fysioterapeut og ph.d-studerende)

Alle medlemmer i Frederikssund Esport kan få træningselastikker til at gennemføre træningen, der er lagt an på tre ugentlige dage med skulderøvelser, som laves alle tre dage.

Træningsplanen er lavet med udgangspunkt i en aldersgruppe på 12-14 år.
Hvis du er yngre, kan du skrue lidt ned for antallet af gentagelser og gøre løbeturen lidt kortere.
Er du er ældre, så kan du skrue lidt op – især på løbeturen.

Hvis du i forvejen dyrker motion (f.eks. fodbold, parkour eller badminton), så kan du springe en dag eller to over, men det er en god idé at lave skulderøvelserne mindst tre gange ugentligt – uanset hvor meget motion du får.

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.