Til Forældre

I Frederikssund Esport er det vores holdning, at det først og fremmest er en forælderopgave at afgøre, om et barn er gammelt nok til at spille et givent spil. Vi er klar over, at nogle forældre ikke kender gaming-verdenen enormt godt. Derfor har vi lavet denne vejledning til forældre, som gerne vil vide mere om børn, gaming og esport.
Finder du ikke svar på dine spørgsmål her, så er du altid velkommen til at kontakte os på saw@frederikssundesport.dk
.

Esport er Sport

I Frederikssund Esport betragter vi esport som en fuldgyldig sport. Man kan måske beskrive esport som en kombination af elementer fra…

  • Lerdueskydning, hvor reaktionsevnen, de hurtige og præcise fingre og dit aim er afgørende.
  • Skak, hvor du hele tiden skal være et taktisk skridt foran din modstander – både når du skal forsvare og angribe. Du skal udnytte de evner dine forskellige “skakbrikker” har, og du skal tænke dig om for at dække “brættet” effektivt.
  • Volleyball, hvor dit holds placering på banen, jeres fælles timing og kommunikation, er det der gør et godt hold bedre end 5 eller 6 gode individuelle spillere.

Vi dyrker esport for at blive bedre til alle disse ting. Derfor spiller vi ikke kun for at vinde lige nu og her, men ligeså meget for at blive bedre næste gang og toppe, når det gælder.

Medlemskab i Frederikssund Esport

Medlemskab af Frederikssund Esport koster 750,- kr. pr. halvår. Som en del af medlemskabet får du en klubtrøje. Den bestilles når kontingentet er betalt første gang. Du kan se klubtrøjen her. Yderligere klubtøj og -udstyr kan købes i vores shop hos Epparel, hvis du har lyst (klik her). Bemærk, at tøjet specialfremstilles, så der kan være op til 7 ugers leveringstid.

Husk at du bliver medlem i Frederikssund Esport – ikke kunde. Vi er en forening med ulønnede frivillige, og vi forventer derfor, at alle medlemmer bidrager til klubben. Det kan f.eks. være med hjælp til istandsættelse af klublokaler, hjælp til vores LAN-arrangementer eller andre events. Som udgangspunkt regner vi med, at forældrene bidrager for medlemmer under 15 år, men I afgør naturligvis selv derhjemme, hvem der giver en hånd med.

Skydespil, Vold og Børn

Der er mange meninger om computerspil. Og der måske endnu flere meninger computerspil og børn. I Frederikssund Esport har vi den ambition at bidrage til, at vores medlemmer har et sundt forhold til gaming, og at de dyrker esport som netop det… en sport.

Netop fordi vi fokuserer meget på det sportslige, så betragter vi det at skyde en modstander på linie med at slå en modstanders brik i et spil skak. Vi fokuserer ikke på den vold, som unægteligt også er en del af skydespillene. De fleste spil er grafisk udviklet i tegneseriestil, som ikke er særligt naturtro, og når en spiller dør, så er han levende igen i næste runde. Det er med til at gøre, at de fleste børn og unge ikke ser skydespil som noget der reelt har med vold at gøre i den virkelig verden.
Herunder finder du links til en række sider med information om børn/unge og computerspil.

Man kan sagtens blive skræmt af computerspil, hvis man fx spiller noget, man ikke er gammel nok til at spille. Men ellers er der ikke noget forskningsmæssigt belæg for at hævde, at man bliver mere voldelig af voldelige computerspil

Rune Kristian Lundedal Nielsen, psykolog og forsker ved IT-universitet i København

Når vi betragter vores aktiviteter som en sport, så betyder det, at vi arbejder for at vores medlemmer skal fungere som holdspillere. De skal kunne både tabe og vinde uden at “tilte”, som gamerne ofte kalder det.

Vi vil sikre en imødekommende tone overfor både medspillere og modstandere, og når man taler i vores klubhus, så skal det være i et sprog som alle vores medlemmer kan leve med – uanset om man er 10 eller 18 år. Det gælder både i de fysiske lokaler og i vores virtuelle “klubhus” på Discord.

Desuden støtter vi op om Esport Danmarks etiske kodeks – se mere her.

Han er Toxic!

Mange gamere oplever ind imellem når de spiller online at blive tilfældigt sat sammen med andre som ikke opfører sig ordentligt. Mange spil er holdspil, og hvis man bare “hopper på” alene, så sætter spillet et hold sammen fra gang til gang. Ind imellem er man uheldig at lande på et hold med andre spillere som taler ualmindeligt grimt og sågar sviner de midlertidige kammerater til. Det er det gamerne kalder “at være Toxic”.
I en esportsklub kan vi tilbyde markant mere sikre og trygge rammer. Spillerne spiller sammen med holdkammerater, som de lærer at kende og spiller sammen med igen og igen.
Vi har desuden meget konkrete regler for, hvordan man taler til hinanden både i vores lokaler, og i vores virtuelle “klubhus”, som er en kommunikationsplatform, der hedder Discord. Desuden lærer vi børnene, hvordan det er hensigtsmæssigt at reagere (eller ikke reagere), hvis man lander i på tilfældigt hold, hvor en af de midlertidige holdkammerater er toxic.

Nyere forskning tyder på, at det som har givet udslag i en mere aggressiv adfærd

 efter et voldeligt computerspil, nærmere skyldes frustration over spillet end volden i spillet

Rune Kristian Lundedal Nielsen, psykolog og forsker ved IT-universitet i København

Esport er også et forælderansvar

Når det gælder de spil vi udbyder, så er det vores holdning, at det først og fremmest er en forældreopgave at afgøre, om et barn er gammelt nok til at spille et givent spil.
Vi er klar over, at nogle forældre ikke har et stort kendskab til spillenes indhold mht. realisme, vold og gamplay.
Spillene har en anbefalet aldersgrænse (også kaldet PEGI-mærkning). Dette er en vejledning – hverken mere eller mindre. Det er forældrene, der afgør om det enkelte barn bør spille spillet – læs mere om spil og alder her.
Herunder finder du PEGI-mærkningen og vores vurdering af de spil Frederikssund Esport udbyder.


Fortnite

Fortnite er et skydespil, som er lavet i tegneserie-stil, og med en realisme som ikke er særligt udtalt. Spillet byder ikke på blod, men målet er at nedkæmpe modstandere ved at skyde dem – samtidig med at man skal undgå selv at blive skudt – bl.a. ved at bygge huse, ramper osv. som man kan gemme sig i.
Spillet er især populært blandt de yngste gamere. Man kan spille Fortnite enten Solo, Duo eller Squad, men uanset om man spiller 1, 2 eller 4 sammen, så lander 100 spillere på en ø og kæmper mod hinanden indtil der kun er én spiller eller ét hold tilbage.


Counter Strike (CS:GO)

CS:GO er et skydespil, hvor grafikken er mere realistisk end de fleste spil, og der er synligt blod, når en spiller er blevet skudt. Derfor henvender spillet sig ikke til de yngste.
Spillet er et holdspil for fem spillere pr. hold og kræver stor taktisk kunden og god kommunikation, hvis man skal være blandt de bedste hold. CS:GO skiller sig også ud ved at have eksisteret i mange år og har derfor en hel del voksne spillere.

CS:GO - Game Modes guide - Metabomb

Overwatch

Overwatch er skydespil, hvor de enkelte karakterer har forskellige evner (abilities), som i den rette kombination udgør et stærkt hold. Spillet er ikke særligt realistisk når det gælder hverken den grafiske stil eller de abilities, som de enkelte karakterer har. Alligevel henvender spillet sig ofte til lidt ældre spillere, da det kræver stort overblik at sammensætte et hold, der fungerer godt sammen, og det er vigtigt, at den enkelte spiller kender og udfylder en bestemt rolle i en kamp. Spillerne specialiserer sig ofte i en af de tre roller: Damage, Support eller Tank.


League of Legends (LoL)

LoL er et skydespil, men adskiller sig fra de øvrige ved at det man ikke ser spillet fra karakterens eget perspektiv eller lige bagfra. Derimod ses spillet oppefra, og har dermed karakter af at være mere taktisk præget.
LoL er et Multiplayer Online Battle Arena-spil (MOBA), hvor det handler om at skubbe modstanderens 3 lanes (baner) tilbage for at kunne skade deres hovedbase. Det spilles primært 5 mod 5, men 3 mod 3 ses også.

Spillet er grafisk i en tegneseriestil og karakternes evner i spillet er sjældent realistiske.

The 3:21 Game - THE SHORTEST GAME EVER - League of Legends World ...

Valorant

Valorant er et helt nyt skydespil som låner meget fra CS:GO og Overwatch. Man kan kalde det en form for CS:GO med Overwatch-karakterer og abilities.
Spillet er grafisk lavet i tegneseriestil der ligner Overwatch mere end den realistiske stil fra CS:GO, og Valorant indeholder en meget begrænset mængde blod, når en spiller rammes.
Spillet spilles af 5-mandshold. Det handler om at placere en bombe eller afmontere bomben ligesom i CS:GO. Men spillerne skal vælge mellem forskellige karakterer, som har forskellige abilities i stil med Overwatch.


Rainbow Six: Siege

Rainbow Six: Siege er et skydespil med høj realisme i både våben og grafik. Det kan minde om CS:GO med en ekstra tand realisme. Rainbow Six: Siege er et mere taktisk spil end de fleste , da meget af mappet (banen) er dynamisk, hvor det er muligt at skyde igennem vægge eller trænge igennem ved hjælp af sprængstof. Det spilles primært 5 mod 5.


Har du stadig ubesvarede spørgsmål, så skriv til os på saw@frederikssundesport.dk

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.