Vennerne mødes online, når vi skal blive hjemme

Når vi alle skal blive hjemme, så kommer man hurtigt til at savne vennerne og de ugentlige træninger med fritidsinteresserne. Det er en vigtig del af hverdagen for børn og unge. Computeren er normalt noget som mange forældre prøver at få ungerne til at begrænse, så de kan være sammen med vennerne.
Alt er anderledes i disse dage, og computeren er for mange børn og unge blevet livlinien, der holder dem i kontakt med vennerne, når de ”mødes” online.

”Frederikssund Esport er lige nået at komme i luften, og vi har lagt meget vægt på at være en forening, hvor vi er sammen om træningen, kan se hinanden i øjnene og fysisk aktivitet væk fra skærmen er en fast del af træningen.” Sådan fortæller formand, Søren Weimann. ”Lige nu er også vores aktiviteter anderledes end de plejer, men vi kan fortsætte vores ugentlige træninger, selvom vi ikke kan mødes lige nu. Vores trænere har været enormt dygtige til på rekordtid at omstille træningen til at foregår 100% online, og vi har fået et samarbejde med eathlete.dk, der giver vores medlemmer adgang til bl.a. fysiske øvelser, der gør os til bedre gamere. Alt sammen foregår via skærmen, og i disse corona-tider kan den fysiske træning sagtens laves hjemme på værelset. Mange af de forældre, der før var bekymrede og måske havde lidt dårlig samvittighed over børnenes brug af computeren, kan slappe lidt mere af. De kan se, at computeren også bruges som et værktøj i en svær tid.”

Gustav har Counter-Strike på den ene skærm og Discord på den anden, så han hele tiden er i kontakt med holdkammeraterne i Frederikssund Esport.

Gustav er 16 år og spiller Counter-Strike. Han fortæller, at headset’et og mikrofonen nu er endnu vigtigere end før. ”Der er næsten altid nogen fra holdet online, så vi kan spille og snakke… og lige nu er der en, der synger i voice-chatten!”

Frederikssund Esport har hold, der lige nu er midt i en stor turnering i CS:GO, og klubben sparker sammen med Hillerød Esport i slutningen af marts gang i en helt ny rangliste ( https://www.overwatch-lon.dk), der skal gøre det nemmere for hold i spillet Overwatch at finde jævnbyrdige kampe. Det sætter corona-virusen ikke en stopper for.

”Vi er heldige, at vi dyrker en sport, som vi godt nok helst vil dyrke i samme rum, men som sagtens kan fortsætte hjemmefra, sålænge vi har en internetforbindelse. Vi har måtte udskyde opstarten af nogle nye hold, og vores længe ventede og spritnye klubtrøjer bliver forsinkede, men ellers prøver vi så vidt muligt at fortsætte som hidtil, så børn og unge har lidt af deres hverdag intakt,” forklarer foreningens formand. ”Vi er lige præcis nået så langt med vores nye forening, at vi har fået skabt et fællesskab på vores hold, som medlemmerne nu kan få glæde af online, når de sidder derhjemme og holder afstand. Vi bruger i træningen et program, der hedder Discord til at snakke sammen om taktikken undervejs i et spil. Discord er lige nu meget mere end et værktøj i spillet. Det er i høj grad blevet et mødested for vores medlemmer. Vi har vores egen server, hvor medlemmerne kan mødes både under træningen og i fritiden.”

Esport er alvor og konkurrence, men det er sjov og ballade med vennerne. Det er rigtig vigtigt lige nu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.