Nyhedsbrev: Vi er i luften. Vi er ik’ ved at lette!

Simon Kvamm skrev sangen ”Vi er i luften. Vi er ik’ ved at lette!” om pludselig at opdage, at man ikke længere er ved at starte livet. Man er i fuld flyvehøjde og ikke ”bare” ved komme i gang. Der tror jeg, at  Frederikssund Esport er ved at være nu.

Det har absolut ikke være nemt at lette. Det har krævet hårdt arbejde fra bestyrelsen og fra vores fantastiske trænere… og corona-virusen gjorde det selvfølgelig ikke nemmere. Trænerne skal have en kæmpe tak fordi de har kæmpet en brav kamp for at omstille os til en midlertidig online-klub!

Corona-træning

Det har ikke været lige nemt for alle hold og ikke lykkedes 100% alle steder, men vi har haft fuldt træningsprogram gennem hele corona-perioden. Det har ikke været sjovt kun at kunne træne online, da vi er en klub, der gerne vil prioritere fællesskabet om spillet og væk-fra-skærmen-træning ind imellem, men i modsætning til mange andre sportsgrene, så har vi trods alt ikke været tvunget til at lukke helt ned i perioden.

Træning sammen igen

Vi har en helt klar forventning om, at vi kan træne i lokalerne, når vi starter op igen efter sommerferien. Samtidig arbejder bestyrelsen meget målrettet mod, at vi får egne lokaler og eget gamer-udstyr. Hvis alt går vel, så kan det måske ske i løbet i efteråret.

Turneringer og kampe

Da vi startede op i februar tog vi en bevidst beslutning om, at vi ikke skulle fokusere på kampe og turneringer i det første halve år. Vi skulle først have træningen og klubstrukturen på plads. Men for at bryde monotonien i online-træningen, er det alligevel lykkes trænere og holdledere at få flere hold i kamp. Vi har haft en del CS:GO-hold i forskellige turneringer og i kampe mod træner-holdet. Vi har sammen med DGI startet en nordsjællandsk CS:GO-turnering, som jeg tror, at vi kommer til at høre meget mere til i fremtiden. Der vil være kampe for alle vores hold på alle niveauer… og lige nu ligger vores to hold, Youngs og Alpha, lunt i svinget til at møde hinanden i finalen i den kommende weekend, når første udgave afsluttes.
Vores Overwatchere spiller jævnligt kampe på List of Nobility – en rangliste som vi selv har været med til skabe.

Når vi starter igen i august, er det planen, at vi skal ud og spille kampe i alle vores spil. For nogle spil har DGI en liga, der hedder Yousee-ligaen, og for andre spil skal vi nok være mere kreative for selv at finde turneringer og kampe.

Sammenholdet

Det har selvfølgelig ikke været nemt at lave et optimalt sammenhold i klubben, når vi ikke kunne mødes i flere måneder. Men det lykkedes alligevel at nå at afholde en stor åbningsfest, hvor ca. 75 medlemmer deltog og spillede på kryds og tværs, og lige inden coronaen lukkede forsamlingerne holdt vi også et LAN for alle vores CS:GO-spillere. Når vi igen kan samles i større flok, så kommer der meget mere af den slags. Vi arbejder dels på en ”Grand Re-Opening” og dels på LAN-arrangementer for de enkelte spil – evt. sammen andre klubber, der har samme spil på programmet.

Vores klubtrøjer kan nu endelig produceres efter at producenterne er genåbnet. Vi bestiller mandag den 15. juni, og har netop sendt en særskilt mail ud om dette. Husk at tjekke korrekt info i regnearket. Vi forventer at have trøjerne klar til udlevering, når vi mødes igen i august.

Flere Hænder til at Hjælpe

Vi har fortsat brug for flere frivillige hænder til drive klubben. Og du må endelig ikke tro, at du kun kan hjælpe, hvis du kender spillene. Der er masser af koordineringsopgaver, som kan varetages af forældre, som ikke selv er gamere. Det vil nemlig give mere overskud til de som kender spillene og mulighed for at fokusere mere på selve træningen. Vi søger især frivillige til følgende opgaver:

Valorant på vej

Vi ser Valorant som et spil med stort esports-potentiale. Derfor har vi netop besluttet, at vi starter Valorant-hold op efter sommerferien. Allerede nu kan alle medlemmer og ventelisten i Frederikssund Esport finde andre lokale Valorant-interesserede i vores nye Valorant-sektion på Discord. Den er åben for alle sommeren over – og måske laver vi nogle små interne turneringer og kampe.

Ventelisten til de kommende Valorant-hold åbner for alle onsdag den 17. juni kl. 17:00. Men de som tålmodigt har stået på vores venteliste, uden at vi har kunne tilbyde dem et hold, vil få muligheden for at tilmelde sig før den åbnes for alle andre.

Vi glæder os til vi ses IRL til august. Indtil da er vores Discord-server åben, så du kan spille med vennerne i sommer. Men husk at solen nydes udendørs og Discord virker ikke, når du er ude at bade. ?

Vigtige datoer

  • 17. juni kl. 17:00: Valorant-ventelisten åbner.
  • 28. juni: Sommerferie fra esportstræning
  • 17. august: Træningerne starter op igen.
  • 13. september kl. 10-15: Gratis Workshop i Spilprogrammering (tilmeldingen er åben i Holdsport-kalenderen)

Mange esportlige hilsner
Søren Weimann, formand i Frederikssund Esport
saw@frederikssundesport.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.