Nordsjælland i Venskabelig Krig

Frederikssund Esport er sammen med DGI Nordsjælland i dette efterår værter for en Counter-Strike-turnering med deltagelse af nordsjællandske esportsklubber. Det helt store slag skulle stå på Frederikssund Campus den 14. og 15 november ved et finalestævne, hvor alle klubberne skulle mødes og spille ansigt til ansigt til en Counter-Strike-fest i Frederikssund. Covid19 har ændret planerne, og derfor knokler Frederikssund Esport nu for at gøre finalestævnet til et brag af en online-fest istedet.

Martin Elliott Jensen arbejder på højtryk for at skabe en festlig online-finale for Counter-Strike-spillere i hele Nordsjælland.

Initiativtager til turneringen, Martin Elliott Jensen, fortæller, at selvom corona nu sætter en stopper for at mødes til finalestævnet, så var corona faktisk med til at sætte skub i turneringen. ”Vi manglede noget som kunne skabe lidt begejstring midt i Corona-situationen.” Turneringen har ikke kun været en sportslig gevinst for klubberne. ”Nu har det så udviklet sig til at bringe de nordsjællandske esports-foreninger tættere sammen,” fortæller Martin Elliott Jensen, der er næstformand i Frederikssund Esport.

Mikkel Lund, esportskonsulent i DGI Nordsjælland.

Esportskonsulent i DGI Nordsjælland, Mikkel Lund, fortæller, at inden CS:GO-ligaen blev etableret, var der allerede nordsjællandske esportsforeninger, som havde indbyrdes kampe og miniturneringer mod hinanden. ”For at kunne sætte gang i turneringen, var jeg så heldig at have mødt Martin Elliott Jensen, fra Frederikssund Esport. Han bekræftede mig i idéen, hvorefter vi undersøgte mulighederne sammen. Herefter overtog han opsætningen og administration af ligaen, mens jeg har rekrutteret de forskellige klubber. Inden vi igangsatte ligaen, var jeg bevidst om, at Frederikssund Esport er en proaktiv forening, der gør meget for sine medlemmer. Jeg var derfor heller ikke i tvivl om, at de ville være yderst interesserede i at igangsætte og understøtte en Counter-Strike-liga for alle Nordsjællands esportsforeninger.

Siden september har tolv hold fra seks forskellige nordsjællandske klubber spillet over 60 kampe i gruppespillet, og i weekenden den 14. og 15. november løber finalestævnet af stablen. Der er slutspil på tre niveauer. Det har fra starten været vigtigt, at der skal være spænding og jævnbyrdige kampe for alle hold uanset niveau. Det er præcis hvad de tre slutspil giver. Der bliver masser af god underholdning på Frederikssund Esports Twitch-kanal både under og mellem kampene. Martin Elliott Jensen håber på nogle tætte og spændende kampe, som kan få seerne op på tæerne og give spillerne en fed oplevelse.

De tolv hold og deres klubber ærgrer sig selvfølgelig over, at det ikke kan lade sig gøre at mødes på Frederikssund Campus og spille finalerne, men også her er det lykkedes at finde noget positivt i corona-besværlighederne. Frederikssund Esport og DGI skruer markant op for ambitionerne, når finalestævnet sendes live over internettet på klubbens Twitch-kanal. Martin Elliott Jensen fortæller, at arrangørerne har været i tænkeboks for at skabe en masse underholdning for både spillere og seere. ”Vi vil lave et setup, med dygtige castere til at kommentere kampene og et sportsstudie der underholder mellem kampene. Det gør vi ikke bare for seernes skyld, men også for at vise vores spillere, at man ikke behøver at være Astralis for at få et fedt setup og blive taget seriøst som esportsudøver.” Og Mikkel Lund fortæller, at fra DGIs side ser frem til et sjovt og anderledes arrangement, der – trods omstændighederne – vil bringe en positiv oplevelse for spillere og trænere på de forskellige hold.

Der vil være både konkurrencer og anden underholdning, når Frederikssund Esport og DGI går i luften lørdag den 14. november kl. 10:00 med finalestævnet på https://www.twitch.tv/frederikssund_esport. Det er ikke kun som arrangør, at Frederikssund Esport viser flaget. Klubben har fire hold med i turneringen, og to af dem ligger i top tre efter gruppespillet. Frederikssund Youngs er gået ubesejret igennem de 11 gruppespilskampe, og har store forhåbninger til finalerne.

Erik EbaZe træner dagligt og håber, at hans hans hold Frederikssund Youngs kan løbe af med sejren.

Erik EbaZe, der spiller for Frederikssund Youngs, fortæller, at ”turneringen giver os bedre sammenhold og fællesskab på holdet, og vi får også en smagstest af hvordan kompetetivt Counter-Strike kan være”. Selvom holdet lige nu ligner favoritter til at løbe af med sejren, så mener Erik EbaZe ikke, at noget er afgjort på forhånd. ”Jeg ser vores muligheder som lyse, og jeg ved, at vi kommer til at kæmpe til det sidste!

Ambitionerne i Frederikssund Esport stopper ikke ved den nordsjællandske turnering, fortæller Martin Elliott Jensen. ”Jeg håber også, at dette kan inspirere andre regioner i Danmark til at lave det samme. Så kan vi udvide turneringen til et DM, hvor vinderne i de forskellige regioner mødes i en landsdækkende turnering.

Fra DGIs side ser Mikkel Lund en lys fremtid for esporten. ”Overordnet er udviklingen hastig og fremadgående i den forstand, at der etableres mange esportsforeninger samtidig med, at der opstår forskellige esportsinitiativer. Arrangementet d. 14 og 15. november er ét i blandt mange. Ordene ”hastig og fremadgående” vil jeg også anvende om Frederikssund Esport. Særligt da det er et område, som jeg i lang tid ønskede, at der opstod et esportstilbud. Jeg kan ikke ønske mig bedre muligheder for esportsudøvere, -trænere, -entusiaster mm. end det Frederikssund Esport tilbyder. Kæmpe cadeau til det arbejde klubben laver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.